donderdag 4 april 2013

De vrouwenafdeling van de moskee

Moslims bidden in een moskee, maar mannen en vrouwen bidden apart dus niet met z’n allen in een ruimte. Er is een speciale vrouwenafdeling voor de vrouwelijke moslims.

In de moskee waar wij naartoe gingen was die boven, op een lange balustrade in de moskee. Voor de balustrade hing een gordijn, zodat de vrouwen niet naar de mannen beneden kunnen kijken, en de mannen niet naar de vrouwen kunnen kijken.

Dat de vrouwen apart moeten zitten staat niet in de koran. Het is om niet afgeleid te worden. Als moslims bidden moet hun gedachte bij God zijn, en niet bij de mooie man of vrouw voor je.

Vrouwen moeten tijdens het bidden altijd een hoofddoek op, dat is verplicht. Als ze het buiten de moskee niet dragen maakt dat niet uit, dat is hun eigen keuze

Meisjes mogen vanaf hun negende naar de moskee om te bidden, jongens mogen dit pas als ze twaalf zijn. Dit komt omdat meisjes eerder “rijp” zijn dan jongens.

In de moskee waar wij zijn geweest komen maar weinig vrouwen, omdat in de wijk waar de moskee staat maar weinig moslims wonen. Mannen gaan er wel heen, omdat zij bijvoorbeeld werk hebben in de buurt van de moskee. Dan gaan ze vaak na hun werk nog even langs de moskee om te bidden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten